Uncategorized

Riscul de incendiu al sistemelor fotovoltaice crește exponențial în România, din cauza instalărilor neautorizate tot mai dese pe casele românilor

În ultimul an, au apărut tot mai multe firme neautorizate ANRE, care abuzează de necunoașterea și credința românilor care vor să scape de facturile la energie cât mai repede. 

București, februarie 2024 Locuințele pe care sunt montate sisteme fotovoltaice de către firme fără autorizație ANRE sunt supuse unui risc ridicat de incendiu, nefiind cunoscute și respectate toate normele de siguranță de instalare a panourilor solare, avertizează reprezentanții companiei Kilowat. Riscul de incendiu crește direct proporțional cu apariția a tot mai multor firme neautorizate, favorizată de potențialul acestui domeniu în România și dorința românilor de a scăpa de facturile la energie. Situația este cu atât mai dramatică cu cât mulți români, care nu beneficiază de programul Casa Verde sau nu au resurse financiare, fac credite bancare pentru a putea instala panouri solare, situație de care firmele fără autorizație profită.

“România cunoaște cel mai mare avans privind energia verde. Dar în ciuda lucrurilor bune în favoarea românilor și a furnizorilor în conformitate, cum sunt programele Casa Verde și ElectricUP, apar firme care instalează panouri solare fără să aibă autorizație ANRE și care astfel afectează un domeniu în plină dezvoltare și viețile românilor. Românii sunt victime ale acestor firme. În ultimul an, au apărut tot mai multe firme fără a fi reglementate oficial pentru instalarea panourilor solare, care abuzează de nevoia românilor de a fi independenți energetic pentru a scăpa de facturi la energie. Sunt tot mai mulți români care se chinuie să se împrumute, să facă un credit pentru panouri solare, iar aceste firme îi pun într-un mare risc. Cu tot mai multe astfel de firme, România riscă să devină țara panourilor arse, dar cel mai grav a locuințelor distruse. În loc să scape de grija facturilor la energie, românii pot ajunge să stea cu grija că acoperișul poate lua foc și că își pierd casele.

Citește mai mult pe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *