1. Informații generale

Protecția datelor cu caracter personal reprezintă un obiectiv major pentru S.C. ALTIGE IMPEX SRL / www.kilowat.ro și un drept fundamental al utilizatorilor în mediul online. Regulamentul UE 2016/679 – Regulamentul general privind protecția datelor sau GDPR reglementează Termenii Generali de prelucrare a datelor, legislație sub care își desfășoară activitatea S.C. ALTIGE IMPEX SRL

Ne rezervăm dreptul de a actualiza această Politică în mod periodic în funcție de modificările legislației și a datelor pe care le prelucrăm, data ultimei actualizări ale politicilor va fi afișată în subsolul acestei pagini. 

Politica de confidențialitate se aplică în toate raporturile pe care le au utilizatorii serviciilor noastre prin intermediul platformei www.www.kilowat.ro, dar și altor platforme unde se vor desfășura campanii de marketing care vor prelua date pe care le vom stoca local sau în diverse moduri detaliate în politica de confidentialitate, politica cookies și în termeni si conditii. Toate acestea vor fi prezentate în mod transparent pentru o încredere crescută în serviciile de comerț online ale platformei www.kilowat.ro

www.kilowat.ro este reprezentat de persoana juridică: S.C. ALTIGE IMPEX SRL, prezentată în continuare sub următorii termeni: Kilowat, www.kilowat.ro, S.C. ALTIGE IMPEX SRL 

Conform legislației, www.kilowat.ro este operator și procesator de date cu caracter personal.

Pentru ștergerea, actualizarea datelor sau cererea de informații privind Politica de Confidențialitate ne puteți scrie la adresa de email: contact @ kilowat.ro , cu subiectul: în atenția Responsabilului de protectie a datelor.

Atunci când utilizaţi platforma, când ne furnizați sau se impune să accesăm informații care, datorită caracteristicilor lor, sprijină identificarea dvs., cum sunt numele, prenumele, adresa de facturare sau livrare, numărul de telefon, adresa de e-mail, tipul de dispozitiv de pe care v-a conectati, numărul cardului de credit sau de debit etc. (denumite în continuare “Date Personale”), fie că veţi accesa  în scopuri de navigare, cumpărarea produselor, fie pentru a folosi serviciile noastre, vi se va aplica această Politică de confidențialitate și cea privind modulele cookie, Termenii și Condițiile, care sunt aplicabile în orice moment și trebuie cunoscute pentru a avea certitudinea că sunteți de acord cu acestea. În următoarele capitole, veti fi identificat ca Utilizator.

  1. Scopul și modul în care prelucrăm datele cu caracter personal

Înainte de a utiliza orice serviciu sau funcție a site-ului, trebuie să parcurgeţi şi să vă însuşiţi Politica de confidențialitate și cea privind modulele cookie, precum și Termenii și condițiile de cumpărare şi utilizare. În secţiunile indicate, puteţi afla dacă există anumite condiţii specifice de utilizare sau dacă este necesară o prelucrare specifică a datelor dumneavoastră personale.

Furnizarea incompletă de informaţii va duce la o gestionarea defectuoasă a serviciilor oferite şi nu veţi putea utiliza anumite servicii sau funcţii disponibile ale platformei.

Utilizatorul garantează că datele personale furnizate sunt adevărate și exacte și este de acord să informeze despre orice schimbare sau modificare. Dacă ne transmiteţi datele personale ale unor terțe părți, sunteți singurul responsabil pentru informarea acestora și pentru obținerea consimțământului acestora pentru ca aceste detalii să fie furnizate în scopurile indicate în secțiunile corespunzătoare din această Politică de confidențialitate și cea privind modulele cookie. Orice pierdere sau deteriorare cauzată Platformei, Operatorilor de date sau oricărei terțe părți prin comunicarea unor informații eronate, inexacte sau incomplete prin formularele de înscriere, va fi în responsabilitatea exclusivă a utilizatorului. 

Scopul păstrării datelor

  1. Crearea și administrarea contului pe www.kilowat.ro
  2. Preluarea, facturarea și expedierea comenzilor
  3. Suport pentru personalizarea produselor
  4. Prestarea serviciilor, adresa pentru prestarea serviciilor
  5. Marketing – personalizam experiența utilizatorului pentru a crea o legătură dintre brandul nostru și utilizator
  6. Newsletter – Informări despre programe finanțare și statusul acestora
  7. Îmbunătățirea serviciilor este un obiectiv major al echipei noastre,  unele dintre datele obținute din partea utilizatorului pot reprezenta un feedback de îmbunătățire a modului în care operăm și ne desfășurăm activitatea
  8. Securitate – pentru o mai bună securitate a datelor 
  1. Datele cu caracter personal și non personal pe care le prelucram:
  1. Nume, prenume, adresa de e-mail, adresa poștală, adresa de prestare a serviciilor, număr de telefon, data nașterii. 
  2. Documente necesare in vederea prestarii serviciilor: Certificat de atestare fiscală (original), Extras de carte funciara (original), Aviz tehnic de racordare (original), Act de identitate, Adeverinta privind achitarea taxelor si impozitelor locale
  3. Parole
  4. Pagini, articole și produsele pe care le achiziționați sau le vizitați
  5. IP-ul de pe care accesați webwww.kilowat.ro, dispozitivul, sistemele de operare, setările de limbă, geolocație
  6. Informații despre produsele, articolele sau paginile vizitate
  7. Produsele adăugate în lista de produse favorite și coșul de cumpărături
  1. Transferul datelor cu caracter personal către terți se realizează cu un scop anume reprezentat în cele ce urmează:
  1. Curieri – pentru livrare
  2. Plăți online – Bănci și entități de procesare a plăților, contravaloarea produselor și a cadourilor achiziționate
  3. Servicii de marketing – realizarea de campanii de email marketing, notificări push, social media
  4. Alte entități ce furnizează servicii de marketing prin care personalizăm experiența în mediul online
  1. Durata de păstrare a datelor cu caracter personal

Următoarele date ale utilizatorilor: nume, prenume, adresa poștală, adresa de email, comenzi, sunt păstrate pe toată durata existenței platformei. Utilizatorul poate să notifice în scris la adresa de email: EMAIL-UL  ștergerea datelor sale din platformă.

  1. Transferul datelor în afara României și a spațiului European

Datele cu caracter personal cât și cele non personal sunt păstrate în spațiul European. 

Datele cu caracter non personal precum: IP-ul de pe care accesați website-ul, sexul, dispozitivul de pe care ați achiziționat produsul sau ați vizitat website-ul nostru pot fi  stocate și de entități terțe în care suntem în parteneriat: Google, Facebook sau alte companii cu care colaborăm și desfășurăm campanii de marketing (mai multe detalii: Politica Cookies) 

Protecția datelor și stocarea acestora este reglementată de UE și este păstrată în servere din Europa. 

Datele ce urmează să fie transferate în alte țări în scopul  realizării campaniilor, personalizare, dezvoltare, analiză a unor indicatori vor fi introduse în această politică în momentul în care decidem utilizarea acelor instrumente. 

  1. Securitatea datelor cu caracter personal

Asigurarea datelor cu caracter personal reprezintă una dintre aspectele cele mai importante ale activităților pe care le desfășurăm. 

Protecția acestora o realizăm prin următoarele metode:

  1. Blocarea utilizatorilor ce au încercat autentificarea pe website de mai mult de 5 ori
  2. Criptarea parolelor utilizate 
  3. Utilizăm softuri de identificare a IP-urilor cu proveniență din alte state și care se regăsesc în listele de IP-uri negre 
  4. Folosim tehnologia de criptare HTTPS și TS
  5. ConS.C. ALTIGE IMPEX SRLrea utilizatorului prin metode software automate de identificare a operațiunilor umane sau a computerelor
  1. Drepturile utilizatorului asupra datelor personale

Datele utilizatorului pot fi modificate, actualizate, șterse în orice moment. Datele pot fi actualizate și modificate accesând contul de utilizator. Recuperarea parolei se face în mod automat prin opțiunea afișată “Am uitat parola”. 

Ștergerea tuturor datelor și a contului se realizează prin transmiterea prin email: nume, email și a motivului (opțional) pentru care aceste date se doresc șterse. 

În cazul în care sesizați încălcări ale drepturilor, vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail sau să ne contactați prin orice mijloace pentru securizarea sau clarificarea situațiilor. 

Utilizatorul poate apela la autoritățile responsabile de protecție a datelor: Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

24.02.2023