Sisteme fotovoltaice și panouri solare

INDEPENDENȚA ENERGETICĂ A CASEI SAU AFACERII TALE

Navigare rapidă

Navigare rapidă

Ce sunt sistemele fotovoltaice?

Sistemele fotovoltaice sunt sisteme care convertesc energia solară în energie electrică prin intermediul celulelor solare.

Aceste sisteme sunt formate din panouri solare, invertor și componente electrice. Panourile solare transformă radiația solară în energie electrică, prin efectul fotovoltaic, iar invertorul transformă energia electrică în forma utilizabilă la nivelul casei sau afacerii afacerii tale.

Sistemele fotovoltaice pot fi instalate atât pe acoperișul clădirii, cât și pe terenul liber. Acestea pot fi conectate la rețeaua electrică sau pot funcționa independent, în funcție de necesitățile și opțiunile utilizatorului.

Tipuri de sisteme fotovoltaice

ON GRID

Sunt sisteme racordate la rețeaua de energie electrică și au posibilitatea de a injecta energie electrică în rețeaua națională. Sistemul este compus din invertor, panouri fotovoltaice, smart meter și accesorii. Consumatorii pot să ia o parte din energia produsă din panouri și altă parte din rețea.

OFF GRID

Acestea sunt sisteme fotovoltaice cu acumulatori și funcționează fără rețea, fiind mai costisitoare decât celelalte, dar au avantajul de a funcționa independent de rețeaua națională de energie.

HIBRID

Sistemele fotovoltaice hibride sunt sisteme on-grid cu baterii, în care autoconsumul și încărcarea acumulatorilor sunt prioritare, în detrimentul injecției de energie electrică în rețea.

Programul Casa Verde

Program destinat personelor fizice

Scopul programului de finanțare Casa Verde îl reprezintă creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin diminuarea consumului de energie și utilizarea surselor regenerabile în locuințe unifamiliale, cu regim de înălțime de maximum P+2E.

Dacă și tu ești interesat de  finanțarea unor echipamente care să crească eficiența energetică a locuinței tale, completează formularul de preînscriere pentru sesiunea din 2023 a acestui program. 

Programul Electric-Up

Program destinat personelor juridice

Programul Electric UP este o finanțare guvernamentală care vine în sprijinul IMM-urilor și afacerilor din domeniul HoReCa din România, care doresc să răspundă necesității tranziției energetice. Afacerile din ziua de azi se orientează tot mai des către electrificarea transportului și decarbonizarea proceselor industriale prin producția autonomă de energie verde.

Dacă și tu vrei să urmezi direcția viitorului, care-ți poate aduce avantaje competitive la nivelul afacerii, asigură-ți un loc pe lista de preînscrieri pentru program, valorificând la maximum energia de la soare.

Alege să fii prosumator

Prosumatorul este o persoană fizică sau juridică racordată la o rețea electrică ce poate vinde energia pe care o produce în propria clădire.

Pentru a deveni prosumator e necesar să fii informat cu cele mai noi reglementări în domeniu, iar pentru asta trebuie să cunoști ghidul prosumatorului emis de ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei), dar și să urmezi niște pași specifici pentru a completa acest proces.

Navigare rapidă

Cât pot economisi

Atât proprietarii de case, cât și cei care dețin o afacere pot economisi substanțial prin instalarea unui sistem fotovoltaic. În general, afacerile pot economisi între 40-60% din costurile lor lunare la energie electrică, in timp ce proprietarii de case pot economisi între 50-70%. Aceste economii se datorează reducerii dependenței de sursele conventțonale de energie electrică, care sunt adesea mai costisitoare. În plus, costurile de intretinere ale sistemelor fotovoltaice sunt minime, ceea ce înseamnă că economiile pe termen lung sunt considerabile.

Avantajele sistemelor fotovoltaice

Magazin

Echipamente de ultimă generație, electrocasnice, sisteme fotovoltaice, încălzire, pompe de căldură, solare termice, încălzire în pardoseală și case inteligente.

Panou fotovoltaic Tiger Neo N-type 60HL4-(V) 460-480W, monofacial

Panou fotovoltaic Tiger Neo N Type 72HL4-BDV 550W, bifacial Jinkosolar

Invertor on grid trifazat Huawei SUN2000-10KTL-M1 HC (high current), Wlan, 4G, 10 kW, battery ready

Invertor on grid trifazat Huawei SUN2000-6KTL-M1 HC (high current), Wlan, 4G, 6 kW, battery ready

Informatii pentru o eficienta energetica sporita

Ghid complet reducere a facturilor la energie

Descarcă ghidul gratuit de 100 de pagini de eficientizare a consumului de energie electrică.

Articole informative

Citește despre noi pe

Scrie-ne pentru o ofertă personalizată!

CASA VERDE sau CONTRIBUȚIE PROPRIE

Scrie-ne pentru o ofertă personalizată!

Contactează-ne!

Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

Furnizori